Cacao ceremonie

Cacao Ceremonie

Wil jij

Verbinding

Je hart openen

Diepe ontspanning

Terug komen bij jezelf,
in je lichaam en in contact met je ziel zijn

Wil je jezelf voelen

Ruimte maken voor zelf liefde

Even tijd doorbrengen met jezelf

terug komen in balans

Persoonlijk ontwikkelen

Geniet dan van een heerlijke cacao ceremonie


Deze ceremonie nodigt je uit om contact te maken met de diepere lagen van jouw zijn, en de kern van je hart. Je ontgift je lichaam en ziel en geeft je immuunsysteem een boost.

Daarbij worden medicinale paddenstoelen ( lion’s mane, cordyceps, chaga & Reishi) toegevoegd waardoor je op alle niveaus extra word gestimuleerd in je gezondheid en persoonlijke groei. Ook is er een extra optie, de ceremonie met blauwe lotus.


We zetten intenties en doen ademwerk, visualisatie/ meditatie oefeningen, innerlijk kindwerk, helingssessie, kaartlegging, en kom je daarmee helemaal tot jouw kern en jou persoonlijke groei.

Cacao
Het drinken van cacao brengt je in verbinding met jezelf. Met je hart en met je gevoel. Het helpt je om naar binnen te reizen in jezelf en je hart te openen. Het geeft je inzichten in je patronen en blokkades en ondersteund je ontwikkeling. Cacao helpt je ook om je bewustzijn te vergroten. De cacao zorgt ervoor dat je lichaam verzacht en dat je minder hard wordt. Zo word je bewuster van je fysieke lichaam, waardoor je jezelf beter gaat aanvoelen.

Pure cacao is een natuurlijk ( plant) medicijn. In cacao zitten heel veel goede stoffen, waaronder antioxidanten, mineralen, vitamines en eiwitten (o.a. magnesium, calcium, zink, flavonoïden, theobromine en tryptofaan). Wanneer je regelmatig cacao drinkt helpt dit bij het verlagen van de bloeddruk en cholesterol. Daarnaast versterkt het hart -en bloedvaten en verbetert het de doorstroming van het gehele bloedvatstelsel. Cacao is stress verlagend, door de magnesium die in de cacao zit en deze stof heeft een kalmerende en ontspannende uitwerking op lichaam en spieren.
Cacao heeft ook een positieve uitwerking op je gemoedstoestand. Dit komt door het stofje fenylalanine. Na inname zet het lichaam deze stof om in dopamine en dat zorgt ervoor dat er allerlei gelukshormonen aan worden gemaakt. Hierdoor ga je lekkerder in je vel zitten.

Lion’s main
Lion’s Mane-paddenstoelen bekent om zijn ontstekingsremmende en antioxidanten eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het overwinnen van angst en depressie. Ze zij rijk aan vitamines zoals thiamine, riboflavine en niacine, en essentiële mineralen zoals mangaan, zink en kalium. De paddenstoel wordt al eeuwenlang gebruikt voor zowel zijn medicinale als culinaire doeleinden en kan diverse aspecten van de gezondheid ondersteunen, waaronder hersengezondheid, stemming, energie, bloedsuikerspiegels, bloeddruk, lever- en niergezondheid en kan ook helpen bij het verlichten van depressie.

Cordyceps
Deze paddenstoel staat bekend om haar versterkende eigenschappen. Ze staat er al eeuwenlang om bekend het lichaam een energieboost te geven, het uithoudingsvermogen te versterken en een gunstige werking te hebben op het immuunsysteem en het libido. 

Reishi
Deze paddestoel werkt op het cardiovasculaire systeem door te helpen bij het behouden van een goede bloedcirculatie. Bovendien helpt het om het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Reishi werkt ook in op het immuunsysteem en helpt de natuurlijke afweer van het lichaam te stimuleren.

Chaga
Chaga is een bijzondere en krachtige paddenstoel. Het heeft een adaptogene werking. Dat wil zeggen dat de chaga-paddestoel helpt om je lichaam in balans te houden, je immuunsysteem een boost te geven. Het ontgift je lichaam, en beschermd cellen tegen vrije radicalen.

Cacao ceremonie met blauwe lotus

De cacao ceremonie met blauwe lotus is hetzelfde als de cacao ceremonie, alleen met een touch met blauwe lotus, waarmee je een nog diepere laag van ontspanning en bewustzijn mag ervaren.

Blauwe Lotus
Ook wel de Nymphaea caerulea heeft een zeer ontspannende werking, opent het 3e oog en geeft een licht euforisch gevoel. Het geeft een zacht en aangenaam gevoel van kalmte, vrede en rust creëert. Net een beetje extra touch aan jouw ceremonie.